Vietnam (lisarorholt)
Hjem Add Om meg Kontakt

3

Vietnam

Hei på dere!

Nå har vi allerede vært en uke i Vietnam, og vi har det så BRA! Først var vi fem netter i en veldig koselig og liten by som heter Hoi An. Der bodde vi på et homestay som heter Thien Tan Homestay. Vi var veldig fornøyde med stedet vi bodde på, og ekstra glade for å endelig kunne ta en varm (og ikke kald) dusj! Homestayet lå sånn ca midt mellom stranda og sentrum, men det var ikke noe problem, fordi vi kunne låne sykler. Vi brukte syklene hver dag, og avstanden til stranda og sentum førte derfor bare til mange morsomme sykkelturer!

En av dagene vi var der dro vi også på kokkekurs, for å lære å lage vietnamesisk mat. Vi ble henta på hotellet og dro til markedet for å kjøpe maten til rettene vi skulle lage. Der var det fullt av folk og boder tett i tett, som ville selge helt fersk mat. Etter markedet tok vi en båt til der selve kurset skulle være. Vi fikk på oss stråhatter, som mange vietnameserne bruker, og følte oss som noen ordentlige vietnamesere, hihi.

Først viste de som hadde kurset oss hvordan ting skulle gjøres, og så fikk vi lov til å lage rettene selv etterpå. Vi lagde fire forskjellige retter:

1. Ferske våruller med reker

2. Krispy pannekaker

3. Biffrett med nudler

4. Nuddelsuppe

Det var en morsom og lærerik opplevelse! Vi fikk forresten oppskriftene med oss, så da kan vi lage det hjemme i Norge også.

En annen ting vi gjorde i Hoi An var at vi fikk skreddersydd to kjoler til oss hver. Ellers kosa vi oss med sykkelturer, mat og alle de fargerike lanternene som lyste opp om kvelden.

Turen gikk videre til Nha Trang med nattbuss. Bussen hadde liggende seter, så selv om turen var ganske så humplete, fikk vi heldigvis sove en del. Turen tok 12 timer, og vi kom fram til Nha Trang tidlig om morgenen. Været har endelig vært med oss de siste dagene, så vi har vært på stranda to hele dager. Ligge på solsengene og steka i sola, leka i de store bølgene og rett og slett tatt livet ganske så med ro.

I går prøvde vi parasailing og så over hele byen - fin utsikt. Senere på dagen dro vi til Egg mud bath. Der bada vi i noen egg med mineral- og gjørmebad. Vi tok også badstu, bada i bassenga som var der og spiste god mat. Det var en romantisk og avslappende slutt på dagen!

Nå har vi tatt bussen videre til en by som heter Mui Ne. Vi har ikke sett så mye av byen enda, men vi kommer nok til å kose oss masse her også! Imorgen tidlig klokka 04.00 skal vi på tur ut i ørkenen for å se på soloppgangen :-)

Hvordan er det hjemme i Norge?

Stooore klemmer fra oss! • Helle
  28.10.2014 kl.17:19
  Savner dere fininger!!! :*
  29.10.2014 kl.05:19
  Helle: Vi savner deg også!!
  Jorunn Rørholt
  02.11.2014 kl.17:33
  Kos dere i varmen, her er det regn og overskyet. Bloggen og bildene er kjempefine. Koselig å lese hvor dere er !!!!!!!!!!!!!

  Mange hilsner fra Jorunn  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  hits